Hybride dikkefilm verwarmingen


BHC ontwikkelt en produceert in opdracht van klanten hybride verwarmingselementen. In veel gevallen zijn dat verwarmingen met geïntegreerde temperatuur sensoren, vaak vanwege de duurzaamheid en kwaliteit, nauwkeurigheid gebruikmakende van de goede eigenschappen van het keramiek, zoals de doorslagspanning, stabiliteit, temperatuur bestendigheid warmtegeleiding en 0% vochtopname.

De hybride (dikke-film) technologie, het zeefdrukken van pasta's waar onder: geleiders, weerstanden, glas en polymeer op keramische substraten die daarna gedroogd en gesinterd worden, werden grotendeels gebruikt voor de ruimtevaart, medische en automobiel industrie vanwege de betrouwbaarheid, reproduceerbaarheid, chemische bestendigheid en temperatuur stabiliteit, echter deze techniek vindt ook steeds meer plaats op de telecom, verlichting, consumenten, office, en algemeen industriële markten, Wat en hoe hybrides gemaakt worden kunt u zien tijdens een bezoek aan onze faciliteiten in 's-Heerenberg. Kijk ook bij onze projecten en markten voor de applicatie mogelijkheden

Waarom een Hybride verwaming?


Om dit te bepalen moeten wij de eigenschappen van keramiek en het zeefdruk proces kennen (download hier de PDF met de substraat eigenschappen). De Hybride techniek is erg milieu bewust omdat er materialen gebruikt worden die uit de natuur komen, het product recyclebaar is en daarbij komt nog dat het erg duurzaam is. Het is een additief proces ( alleen materiaal daar waar je het wilt hebben) daardoor kan de warmte daar gegenereerd worden waar nodig. Door nu een hoge stroom door een weerstand te sturen wordt deze warm en deze warmte gebruiken wij dan om het medium te verwarmen, wanneer deze ook nog gemeten moet worden kunnen wij temperatuurafhankelijke weerstanden PTC integreren, daarmee is het temperatuur verschil van een verwarming tov een sensor erg klein, waardoor er geen overshut in temperatuur zal ontstaan wanneer de verwarming geregeld wordt. Specifiek bij lage temperaturen zoals bij de medische sector, lichaamstemperaturen, is dat erg belangrijk om allerlei materialen zoals oa bloed en reactie sampels op temperatuur te houden voor reproduceerbare meet resultaten. De sensoren worden middels een laser afgeregeld.
Daarnaast is keramiek beter temperatuurbestendig, mechanisch stabieler, heeft een hogere doorslagspanning, voor een isolator een goede warmte geleiding en verouderd niet. Op deze verwarmingselementen. Kunnen wij draden solderen, connectoren plaatsen of contactvlakken maken zodat de assemblage in de applicatie eenvoudig is. Wel moet er rekening gehouden worden met de breekbaarheid tijdens assemblage.