Hybride dikkefilm elektronica


BHC ontwikkelt en produceert in opdracht van klanten hybride elektronische oplossingen. In veel gevallen zijn dat elektronische schakelingen met bedrukking geschikt voor vermogenselektronica vanwege de hogere temperaturen, warmtegeleiding en doorslagspanningseigenschappen. In sommige gevallen kiest met voor duurzaamheid en kwalitatief hoogwaardige elektronische circuits. Ook gaat men voor miniaturisering in de telecom vanwege de goede hoogfrequente eigenschappen, maar ook voor sensoren en verwarmingen. De keuze wordt echter altijd gemaakt op basis van de zeer goede eigenschappen van de keramische materialen.

De hybride (dikke-film) schakelingen en het zeefdrukken van pasta's waaronder: geleiders, weerstanden, glas en polymeer op keramische substraten die daarna gedroogd en gesinterd worden, werden grotendeels gebruikt voor de ruimtevaart, de medische en automobielindustrie. Zij kiezen hiervoor vanwege de betrouwbaarheid, reproduceerbaarheid, chemische bestendigheid en temperatuur stabiliteit. Echter, deze techniek vindt ook steeds zijn weg binnen de telecom, verlichting, consumenten, office, en algemeen industriële markten. Hoe hybrides gemaakt worden, kunt u zien tijdens een bezoek aan onze faciliteiten in 's-Heerenberg. Kijk ook bij onze projecten en markten voor de applicatiemogelijkheden.

Waarom een Hybride elektronische schakeling?

Om dit te bepalen, moeten wij de eigenschappen van keramiek en het zeefdrukproces kennen (download hier de PDF met de substraat eigenschappen). De hybridetechniek is erg milieubewust omdat er materialen gebruikt worden die uit de natuur komen, het product recyclebaar en heel duurzaam is. Het is een additief proces - je gebruikt alleen materiaal daar waar je het wilt hebben - en niet een subtractief proces - waarbij je 100% koperoppervlak en middels etsen alles weghaalt wat niet nodig is. Wanneer er componenten geplaatst worden die warmte genereren, kun je door de goede warmtegeleiding van het keramiek, de warmte afvoeren. Hierdoor blijft de elektronica koel en heeft het een langere levensduur.
Daarnaast is keramiek beter temperatuurbestendig, warmtegeleiding mechanisch stabieler, heeft het een hogere doorslagspanning en betere hoogfrequent eigenschappen. Schakelingen kunnen zowel enkelzijdig als dubbelzijdig opgebouwd worden en gebruikmaken van via's. In deze schakelingen kunnen wij weerstanden, capaciteiten en spoelen integreren die daarna middels een trimlaser afgeregeld kunnen worden op spanning, stroom, frequentie etc. Door middel van de integratie van sensoren is het ook mogelijk om eenvoudig de temperatuurschakeling te beveiligen of te controleren.